سرمایه‌گذاری، حلقه گمشده تولید؛ نماینده شیراز از ضعف در اجرا و نظارت انتقاد کرد

فروردین ۵, ۱۴۰۴
13 بازدید

🔰 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مجلس به دنبال تکمیل قوانین موجود در حوزه تولید است و آنها را در حوزه های جدید بروزرسانی خواهد کرد. بنابراین بهانه ای برای خلأهای قانونی وجود ندارد.
🔶 با نامگذاری سال جدید با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» توسط رهبر انقلاب بار دیگر اهمیت فزاینده این موضوع به مسئولان یادآوری شد، مسئله‌ای که چندین سال است مورد تأکید رهبری می‌باشد و نمود بارز آن، نامگذاری سالهای اخیر با انگاره‌های حمایت از تولید می‌باشد. در این رابطه جعفر قادری عضو کمیسیون اقتصادی در گفتگو با نماینده‌گراف گفت: عوامل تولید در چهار بخش قابل دسته بندی است: نیروی کار، منابع طبیعی و مدیریت و سرمایه که در سه مورد اول کشور وضعیت خوبی دارد اما ایراد و اشکال در خلا سرمایه گذاری در کشور است.
🔶 قادری با اشاره به قابل دفاع نبودن حجم سرمایه‌گذاری در سالهای اخیر افزود: مقداری از سرمایه برای پوشش استهلاک لازم است در طول سال های گذشته متاسفانه نرخ سرمایه گذاری و تولید ناخالص داخلی قابل دفاعی نداشتیم و زمانی که حجم سرمایه گذاری کاهش پیدا کند به همان نسبت تولید، اشتغال و درآمد سرانه و تنوع تولی، قدرت خرید نیز کاهش می یابد و از طرف دیگر تورم نیز افزایش می یابد و صادرات غیرنفتی نیز کمتر می شود و همه این عوامل تاثیر سوء بر زندگی مردم دارد و برعکس آن نیز صادق است.
🔶 نماینده شیراز و زرقان در رابطه با نقش مجلس در حمایت از سرمایه‌گذاری در کشور ادامه داد: در حوزه تقنینی، مجلس قوانین لازم برای حمایت از تولید را تصویب کرده است و نمونه بارز آن، قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها است. این قانون جنبه های مختلف حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید را در نظر گرفته است. مجلس قوانین خودش را در راستای چابک سازی و پالایش سرمایه‌گذاری های دولت تصویب کرده و تلاش کرده موانع تولید را از پیش روی دولت بردارد.
🔶 رئیس کمیسیون حمایت از تولید در پایان در خصوص لزوم بروزرسانی قوانین موجود در حوزه تولید گفت: در عین حال، مجلس به دنبال تکمیل قوانین موجود در حوزه تولید است و آنها را در حوزه های جدید بروزرسانی خواهد کرد. بنابراین بهانه ای برای خلأهای قانونی وجود ندارد و پذیرفته نیست و بیشتر در حوزه اجرا ضعف داریم. مجلس ابزارهای نظارتی خود را برای اجرای قوانین توسط دولت بیشتر بکار خواهد گرفت تا کم‌کاری ها و ترک فعل های صورت گرفته در این عرصه به حداقل ممکن برسد.