پایانه‌های صادراتی، درگاهی برای ارتقاء محصولات فارس بر اساس استانداردهای جهانی

تیر ۱۰, ۱۴۰۲
137 بازدید

پایانه‌های صادراتی، درگاهی برای ارتقاء محصولات فارس بر اساس استانداردهای جهانی
پایانه‌های صادراتی، می‌تواند مبدأ و درگاهی مناسب برای صدور محصولات فارس باشد چرا که این پایانه‌ها، ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی، به توسعه اقتصادی، رونق تولید و گسترش بازارهای هدف جهانی کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، رشد ۱۰۰ درصدی صادرات غیر نفتی در سال گذشته، از خبرهای مسرت‌بخش حوزه اقتصادی استان فارس بود.

استان فارس، با منابع و ظرفیت‌های متعدد در اقلیم‌های سردسیر و گرمسیر، در رشد صادرات محصولات کشاورزی نقش‌آفرین بوده و با افزایش ۳۰ درصدی ارزآوری در سالی که گذشت، سهم قابل توجهی در صدور این محصولات به مقاصد هدف داشته است.

ارتقاء کمی و کیفی محصولات جهت بازاریابی و برندسازی محصولات همچنین توسعه بازارهای هدف، از ملزوماتی است که همواره باید مدنظر صادرکنندگان و مسئولان امر قرار داشته باشد، تا شرایط فعلی برای استان فارس حفظ شود و ارتقاء نیز یابد.

فارس، ظرفیت‌هایی در بخش کشاورزی دارد که می‌توان با ارتقای صنایع تبدیلی در شهرستان‌هایی که محصولات زراعی و باغی آن زبانزد خاص و عام است، همچنین ارتقاء سطح کمی و کیفی محصولات کشاورزی، جهت صدور به بازارهای کشورهای اروپایی، آسیایی و خاورمیانه اقدام کرد.

ظرفیت هایی که هر کدام می تواند یک برند را برای استان فارس ایجاد کند و این استان پهناور را به جایگاه اقتصادی که شایسته آن است، برساند.

در این میان پایانه‌های صادراتی، می‌تواند مبدأ و درگاهی مناسب برای صدور محصولات فارس باشد.

این پایانه‌ها، ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی، به توسعه اقتصادی، رونق تولید و گسترش بازارهای هدف جهانی کمک می‌کند.

تصویب سه پایانه صادراتی در فارس

بر اساس اعلام دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، در راستای اجرای تبصره (۲) و مفاد بند (۳) تصویب نامه هیئت وزیران عضو کارگروه توسعه صادرات کشور با موضوع کمک به توسعه زیرساخت‌های صادراتی کشور و همچنین دستورالعمل اجرایی حمایت از ایجاد، تکمیل، تجهیز و پایانه‌های صادراتی، با پیگیری‌های انجام شده، در سال جاری تعداد پایانه‌های صادراتی مصوب در استان فارس، به سه پایانه صادراتی افزایش یافت.

این پایانه‌ها شامل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی شهرستان شیراز، پایانه صادراتی محصولات کشاورزی شهرستان فسا و پایانه صادراتی عام شمال استان فارس واقع در شهرستان اقلید می‌باشد که در آینده نزدیک راه‌اندازی می‌شوند.

پایانه‌های صادراتی

با وجود پایانه صادراتی، دلگرمی کشاورزان و تولیدکنندگان افزایش می‌یابد

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار فارس در شیراز گفت: راه‌اندازی پایانه های صادراتی به محصولات تولیدی استان فارس کمک می کند که در بسته بندی شکیل‌تر و بهتر و با قابلیت صدور بالاتر به کشورهای هدف صادر شوند.

جعفر قادری افزود: چنان‌چه پایانه صادراتی در استان ایجاد شود، برند مشخصی شکل می‌گیرد و بازاریابی به شیوه جدید ایجاد می شود که در این میان، کشاورز اطمینان می‌یابد که محصولاتش به راحتی در بازارهای خارجی مشتری دارد.

این اقتصاد دان بیان کرد: در نهایت کشاورز به تولید بیشتر اقدام کرده و سطح کیفی را نیز افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: در این شرایط بدیهی است که محصولاتی که عرضه می‌شود، متقاضی بیشتری دارد و وقتی بازارها و وسیع تر شود انگیزه برای کشت بیشتر، تنوع و ارتقاء سطح کیفی محصولات افزایش می‌یابد.

کلیت فرایند صادرات غیرنفتی، زمینه‌ساز فرصت‌های شغلی مناسب است

قادری با اشاره به وجوه اشتغال‌زایی پایانه‌های صادراتی خاطرنشان کرد: سورتینگ، بسته بندی، نگهداری محصولات در سردخانه‌ها، حمل و نقل و کلیت فرایند صادرات محصولات غیرنفتی، زمینه‌ساز فرصت‌های شغلی مناسب می‌باشد.

نماینده مردم شیراز با اشاره به رشد صادرات غیرنفتی در سطح استان فارس گفت: وجود پایانه های صادراتی می‌تواند این راندمان را حفظ کند و آن را ارتقا بخشد.

پایانه‌های صادراتی، عاملی جهت ارتقاء محصولات بر اساس استانداردهای جهانی

قادری تاکید کرد: ایجاد پایانه های صادراتی در فارس، این فرصت و امکان ورود به بازارهای جدید را ایجاد کرده و ما را متوجه استانداردهای لازم برای حضور در بازارهای جهانی می‌کند تا مطابق این استانداردها، زمینه کار نسبت به گذشته از لحاظ کمی و کیفی ارتقا یابد.

پایانه‌های صادراتی

بیشترین محصولات صادر شده در حیطه صنایع تبدیلی است

بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی فارس، رشد وزنی صادرات محصولات فارس در سال گذشته ۱۳ درصد کاهش اما رشد ارزشی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

همچنین محصولات باغی، صنایع غذایی، لبنی میوه و تره بار، خشکبار و به ویژه محصولات فرآوری شده بیشترین محصولات صادر شده را به خود اختصاص داده‌اند.

مجموع وزنی محصولات صادر شده در سال گذشته، ۴۸ هزار و ۲۲۸ تن و مجموع ارزش محصولات صادر شده، ۶۰ هزار و ۳۱۴ هزار دلار است.

به گزارش فارس، ایجاد پایانه‌های صادراتی می‌تواند استان فارس را در راستای رونق اقتصادی و جهش تولید، توانمند سازد و در کنار اشتغال‌زایی، سود سرشاری را از طریق ارزآوری نصیب استان نماید.

بنابراین اجرای هر چه سریع‌تر این طرح و راه‌اندازی سه پایانه مصوب که به تفکیک، جغرافیای خاصی از سطح استان را در برمی‌گیرد، نویدبخش آینده‌ای روشن برای اقتصاد فارس است.

برچسب‌ها, ,