📌 تسریع در اجرای پایانههای صادراتی، رونقبخش فارس در بازارهای جهانی است
🔰 نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی گفت: با بهرهگیری از ظرفیتهای هوایی، زمینی و ریلی میتوان صادرات بخشهای قابل توجهی از محصولات کشاورزی فارس را توسعه داد، بنابراین عملیات احداث پایانههای صادراتی کشاورزی باید تسریع شود تا از مزیتهای رقابتی صادرات عقب نمانیم.
🔶 به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، استان فارس، با وجود ظرفیتهای متنوع و متعدد در بخش کشاورزی توانسته جایگاه مطلوبی را در صادرات غیرنفتی کشور به خود اختصاص دهد. هر ساله محصولات زراعی، باغی، گلخانهای، گیاهان دارویی و… در ردیف محصولات صادراتی و ارزآور استان فارس قرار میگیرند.
✳️ رشد قابل توجه صادرات غیرنفتی فارس
🔶 این ظرفیت باعث شد طی دو سال اخیر، صادرات غیرنفتی فارس رشد مساعدی داشته باشد. بر اساس اعلام رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس، صادرات غیر نفتی این استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۱ درصد رشد داشته است.
🔶 عمده کشورهای هدف صادرات استان فارس کشورهای عراق، افغانستان، آلمان، ترکیه، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند.
🔶 میزان صادرات کشاورزی نشان میدهد که استان فارس از قابلیت رشد حداقل ۱۰ برابری صادرات زمینی و هوایی در هر سال برخوردار است، بنابراین ایجاد پایانههای صادراتی، راهاندازی سیستم حمل و نقل هوایی و پایانه بار هوایی در شیراز و سایر شهرستانها به منظور حمایت و پشتیبانی از صادرات محصولات کشاورزی و دامی، میتواند برای استان سودبخش و ارزآور باشد.
✳️ پایانههای صادراتی و برندسازی محصولات
🔶 از سال ۸۶ زمزمه احداث پایانههای صادراتی در فارس، صدور مجوزهای لازم برای خرید زمین و شروع عملیات اجرایی مطرح شد اما بیش از یک دهه از عملیاتی شدن این طرح گذشت و اکنون چهار پایانه صادراتی در شیراز، فسا و اقلید در دست احداث است که از بین آنها، پایانه فسا بیشترین پیشرفت فیزیکی را دارد.
🔶 پایانههای صادراتی، درگاهی مناسب برای صدور محصولات کشاورزی فارس باشد چرا که این پایانهها، ضمن ایجاد فرصتهای شغلی، به توسعه اقتصادی، رونق تولید و گسترش بازارهای هدف جهانی کمک میکند و در برندسازی محصولات فارس بیش از پیش موفق عمل کند.
✳️ مزیتهای رقابتی موجود در پایانههای صادراتی کشاورزی
🔶 در همین راستا، نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به مزیتهای رقابتی ایجاد شده توسط پایانههای صادراتی به خبرنگار فارس گفت: با وجود پایانههای صادراتی کشاورزی، بازار محصولات فارس در سطح کشورمان و کشورهای هدف صادرات رونق بیشتری مییابد.
🔶 جعفر قادری ادامه داد: تنوع محصولات استان فارس در زمینه محصولات کشاورزی و پروتئینی همچنین در زمینه سورتینگ، بستهبندی و آماده کردن محصولات کشاورزی، دامی و شیلات مزیت قابل توجهی نسبت به سایر استانها دارد که پس از راهاندازی پایانههای صادراتی کشاورزی، میتوان از این ظرفیتها بیش از پیش بهره برد.
🔶 وی بیان کرد: با بهرهگیری از ظرفیتهای هوایی، زمینی و ریلی میتوان صادرات بخشهای قابل توجهی از استان را پوشش داد و از فاسد شدن و دورریز محصولات پیشگیری کرد تا کیفیت و ارزش افزوده محصولات افزایش یابد.
✳️ لزوم تسریع در راهاندازی پایانههای صادراتی
🔶 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: بنابراین پایانههای صادراتی مورد نیاز استان است و کار عملیات احداث آنها باید سرعت یابد تا در این زمینه از گردونه استانهای دیگر عقب نمانیم.
🔶 قادری به توسعه ریلی، هوایی، دریایی و زمینی اشاره کرد و افزود: سورتینگ، بسته بندی، نگهداری محصولات در سردخانهها، حمل و نقل و کلیت فرایند صادرات محصولات غیرنفتی، زمینهساز فرصتهای شغلی مناسب است و همچنین وجود پایانه های صادراتی میتواند راندمان رشد صادرات غیرنفتی را حفظ کرده و آن را ارتقا بخشد.
✳️ قابلیتهای صادراتی کدام محصولات بیشتر است؟
🔶 وی خاطرنشان کرد: محصولاتی نظیر سیفیجات، سبزیجات، میوههای تولید شده و محصولات پروتئینی بیشترین قابلیت را برای صادرات استان فارس به کشورهای هدف دارند.
🔶 نماینده شیراز و زرقان افزود: در زنجیرههای تولید میتوان از همه ظرفیتهای دامی استفاده کرد اما در حال حاضر این بهرهگیری وجود ندارد و باعث شده که هزینه گوشت بالا برود، در حالی که اگر به اجزاء جنبی نظیر پوست، چربی و استخوان دام توجه شود میتوان ارزش افزوده را بیشتر کرد و قیمت گوشت را کاهش داد تا اقشار کم درآمد تنوع بیشتری برای مصرف داشته باشند که در این زمینه ورود شرکتهای دانش بنیان میتواند کارساز باشد.
نظرات