فروردین ۱۶, ۱۴۰۲
161 بازدید
اگر کشوری بدون آمادگی وارد آینده شود قطعا بازنده است
✍️رویداد ملی نوآیند، طرحی ملی بامحوریت مسألههای نوپدید آیندۀ حکمرانی ایران است که ازسوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برنامهریزی شده و روز پنجشنبه ۶بهمنماه برای دومین بار در کشور، در استان فارس، بهمیزبانی دانشگاه شیراز با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهشهای شورای شهر شیراز برگزار گردید. در این رویداد که در قالب کارگاهی یکروزه با محور موضوعی مسائل نوپدید در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، زنان، امنیت، بهداشت، عمران، صنعت،کشاورزی، محیطزیست ترتیب یافت.
دکتر جعفر قادری نماینده شیراز و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مسائل و موضوعاتی که در کشور باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد این است که باید شرایطی فراهم شود تا از تحولات آینده عقب نمانیم؛ باید کشور را متناسب با نوآیندها و تغییر و تحولات آینده در حوزههای مختلف مجهز کنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: به روز بودن این نیست که در فعالیتهایمان حالت انفعالی داشته باشیم بلکه باید تلاش کنیم از سرعت تغییر و تحولات عقب نمانیم و نیاز است که در این زمینه اقدامات جدی انجام شود.
قادری اضافه کرد: در حال حاضر کشورهایی در صحنه بینالمللی حرف اول را میزنند که راهبردها، جهتگیریها و برنامههای کلی را از قبل پیش بینی و تعریف کردهاند و خود را برای تغییر و تحولات آینده آماده کردهاند؛ اگر کشوری بدون آمادگی وارد آینده شود قطعا بازنده است.
وی اضافه کرد: لذا باید تلاش کنیم تا افزون بر اینکه خود را با تغییر و تحولات روز هماهنگ و همراه میکنیم از فرآیندها و تغییر و تحولات آینده هم عقب نمانیم.
او عنوان داشت:در حال حاضر این موضوع اهمیت دارد که یک کشور تا چه اندازه با آینده حرکت میکند و آیا خودش بخشی از تغییر و تحولات آینده است یا نه؟ نباید یک کشور خود را با آیندهای که دیگر کشورها برایش ترسیم میکنند تطبیق دهد.
قادری با بیان اینکه کشوری میتواند برنده باشد که خودش بخشی از تغییر و تحولات آینده و تأثیرگذار باشد، گفت: باید خودمان در ساختن آینده نقش داشته باشیم و دیدگاه خود را در این ساختنها اعمال کنیم.
وی یادآور شد: کار خوبی که مجلس انجام داده این است که مغز متفکر مجلس که مرکز پژوهشهاست را با استانها مرتبط کرده است؛ هرچند که سهم پایتخت در کمک به پیشبرد تغییر و تحولات نسبت به استانها بیشتر است اما در مجموع مراکز علمی و نخبه پرور در استانهای مختلف کشور را نباید کنار بگذاریم؛ باید از دانش، تخصص و تجربه نخبگان و متفکران در استانهای مختلف بهره ببریم.
قادری گفت: برگزاری این رویدادها در استانهای مختلف و بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی استانها باعث میشود که همبستگی و همافزایی بیشتری در کشور ایجاد شود.
وی عنوان کرد: مرکز پژوهشها باید با استفاده از ایدهها و افکاری که در جامعه وجود دارد به مجلس خطدهی و جهتدهی کند.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:مجلس باید چارچوبهای این ایدهها را منظم کند و ایدهها را در اختیار نمایندگان بگذارد تا نمایندگانی که درگیر بحثهای اجرایی و قانونگذاری هستند نسبت به مسائل روز جامعه بیگانه نباشند و از تحولات عقب نمانند و پا به پای تحولات در جامعه پیش بروند.
نظرات